Agenda d’activitats de senderisme i muntanya del primer semestre 2009

Informació general de les activitats

 

Donada l’acceptació i l’èxit obtingut en les activitats organitzades l’últim semestre del 2008, la secció de muntanya de l’AEPallars us convida a participar en les activitats que hem organitzat per al primer semestre 2009.

 

Per a aquest inici d’any hem preparat un curs d’esquí de muntanya, un pla d’entrenament per a les curses del Pallars, una ruta en BTT i diverses sortides de nivell fàcil amb què es pretén conèixer el patrimoni natural i cultural que ens envolta.

 

Per a més informació i inscripcions podeu anar a l’oficina de l’associació:

 

Poliesportiu els Til·lers de Sort

Dimarts i dijous

de 17:30 h – 19:30 h

973621457

info@aepallars.com

podeu visitar: aepallars.wordpress.com 

 

Observacions

 

Les sortides són obertes a tothom, tot i que per motius de seguretat a la muntanya els no socis hauran de pagar la corresponent assegurança de dia/persona que és de 6€, que s’abonaran el dia de la reunió o el mateix de la sortida. Per als socis no federats el cost de l’assegurança de dia és de 4,5€.

Recordem i recomanem la conveniència d´estar federat per assistir a les sortides.

En cas d’alguna modificació s’avisarà els inscrits.

 

 

Gener-juny

Pla d’entrenaments per a les curses del Pallars

 

Entrenaments per poder assolir un bon rendiment en les teves sortides de muntanya i/o participar amb garanties d’èxit en curses com ara “La cuita al Sol” i “la Forestal”. S’ofereix:

Pla d’entrenament mensual de gener a juny.

Tutorització i assessorament dels entrenaments.

Entrenaments en grup, dirigits per preparador físic.

Responsables de l’activitat: Sònia Belenguer i Jaume Pinyol.

Preu socis:15 € mensuals.

Data límit d’inscripció: 22 de gener del 2009.

 

Gener i febrer

Curs d’esquí de muntanya. Nivell 1

 

El curs està destinat a aquelles persones que tenen un nivell d’esquí mínim de viratges en paral·lel bàsic i una forma física normal. Es requereix tenir targeta federativa de la FEEC o equivalent de l’any 2009, o assegurança d’accidents en alta muntanya.

 

Grup mínim de 6 persones i màxim de 12 persones. Tindran preferència els socis.

Dies: 25 de gener, 7,8,14 i 15 de febrer.

Preu socis: 200€.  Preu no socis: 250€

El preu inclou guia/es professional d’alta muntanya. Una nit d’allotjament en refugi de muntanya en règim de mitja pensió i ½ dia de forfait en una estació d’esquí. També s’ofereix facilitats per al lloguer de material d’esquí de muntanya i de seguretat personal.

Data límit d’inscripció: 20 de gener del 2009.

 

 

15/03/2009

Ruta interpretada per l’Espluga de Cuberes i Solduga

 

Anirem a la Reserva de caça de Boumort on reconeixerem especies animals i comunitats vegetals, visitarem els pobles abandonats, i ens endinsarem en la geologia de la serra.

 

Sortida circular de tot el dia.

Dificultat: Fàcil (desnivell 500m / distància 11 km)

A causa de les condicions d’accés és obligatori assistir a la reunió de confirmació i planificació que tindrà lloc al poliesportiu els Til·lers de Sort, el divendres 13 de març a les 8 del vespre.

 

03/05/2009

Ruta interpretada pel Pla de Corts

 

Ens passejarem per l’altiplà de suaus desnivells amb la Geganta Adormida al fons, tot observant les restes megalítiques, l’estany de Montcortès i aprenent a reconèixer les aus de la zona.

 

Itinerari circular de tot el dia.

Dificultat: Fàcil (desnivell 200m / distància 10 km)

Lloc de trobada: 8.30h a la parada d’autobús de Sort o 9h a la plaça de l´Om, de Peramea.

Data límit d’inscripció: 30 d’abril del 2009.

 

 

31/05/2009

Sortida BTT Bago de Llessui

 

La sortida i l’arribada estaran situades a la plaça de la població de Llessui.

Els primers 2km ens permetran escalfar les cames per tot el que ens trobarem després. 4km d’ascensió fins arribar a l’antiga estació d’esquí de Llessui. En aquest punt començarem una pista tot planejant pel Bony de Tamborí fins arribar al punt on tindrem situat l´avituallament, prop dels 2.200m d’alçada.

Un cop superada aquesta part del recorregut començarem la baixada per la pista que ens portarà a Espot, tot planejant fins a les Bordes de Llessui. A partir d’aquí, la baixada continua passant per les Auredes fins arribar a Llessui per la part posterior del poble, on tindrem uns últims 200m de pujada fins a la plaça del poble.

 

Distància circuit llarg: 25km

Desnivell: 850m

Es farà una reunió de confirmació i planificació que tindrà lloc al Poliesportiu els Til·lers de Sort, el divendres 29 de juny a les 8h del vespre.

 

 

21/06/2009

Sortida de Llessui a l’estany Gento pel Carrilet o pel Montsent de Pallars

 

1.-Ens passejarem per l’antic carrilet tot fent una mica d’història i observant el paisatge on reconeixerem els pics i la geomorfologia glacial d’aquesta vall.

2.-Pujarem al Montsent de Pallars per l’aresta, i davallant per la Collada d’Entremonts anirem a trobar la via del carrilet, fins a l´Estany Gento on ens trobarem amb els companys del grup (1) per retornar plegats pel carrilet.

 

Itinerari lineal (1) i circular (2), de tot el dia.

Dificultat:       1.- Fàcil (desnivell 6m / distància 10 km)

2.- Mitjana.

Per les condicions d’accés és obligatori assistir a la reunió de confirmació i planificació que tindrà lloc al poliesportiu els Til·lers de Sort, el divendres 19 de juny a les 8h del vespre.

 

 

Per anar a la muntanya heu de dur

Calçat tipus trekking a poder ser de canya alta, motxilla, cantimplora, impermeable, barret i ulleres de sol. Per a la sortida de Llessui a l’Estany Gento recomanem portar llanterna.

També caldrà portar l’esmorzar i el dinar, en cas de sortida de tot el dia.

El desplaçament fins al punt d’inici de l’itinerari es farà en vehicles particulars, per la qual cosa és necessari que feu la inscripció prèvia o assistiu a les reunions per poder combinar quants cotxes caldran en cada sortida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s