Tres alpinistes catalans participen en una trobada del PNTD

El passat cap de setmana, 28 i 29 de maig es va celebrar a Benasc una trobada del Pla Nacional de Tecnificació Esportiva d’Alpinisme de la FEDME, amb la participació de tres alpinistes catalans.

Entre els 9 alpinistes participants hi havia dues integrants del GFTAC, Joana González (AE Pallars) i Anna Bonet (CE Madteam), juntament amb un component del CTAC, Bernat Sort (UE Sabadell).

Degut a la fusió de la neu, l’equip se centrà en treballar aspectes tècnics de progressió i seguretat en roca, executant vies de fins a 7c i A3. Dues intenses jornades on els esportistes van provar itineraris tant en lliure com en artificial d’una envergadura i exigències considerables.

Siglo XXI (150 m, 7c), Treparriscos (V3/A3), Magic boys (145 m, 6a/A3), Maldita dinamita (140 m, Vº/A2+), Ternura congosteña (180 m, 7a), Benas animal (160 m, 6a/A2) van ser les vies escollides.

Com a treball final es va intentar forçar en lliure i dry tooling alguns dels itineraris d’artificial que més possibilitats presentaven per aquest estil. Així es van resoldre Maldita dinamita i Benas animal.

En resum, un cap de setmana on els alpinistes van poder compartir escalades, intercanviar experiències, aprendre noves tecnologies i avançar en la seva progressió i tecnificació com a esportistes.

Informació facilitada per Ferran Martínez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s